Propostes de lectura

Per a saber-ne més

Portada Inventario de los árboles
Virginie Aladjidi
Ed. Factoría K de libros

“El naranjo, originario de Asia, fue introducido en el sur de Europa por los árabes. Su carne jugosa se consume como alimento y su piel se emplea en perfumería. La flor del naranjo se llama azahar.”Catàleg d'arbres de tot el món, presentat en un llibre molt ben editat amb il.lustracions naturalistes i ben acolorides. Cada làmina inclou el nom comú, el nom científic i la descripció.
Altres llibres de la col.lecció són: Inventario de animales i Inventario de los mares.

Portada ANIMÀLIA. Viatge al regne dels animals
Arnaud Roi
Ed. Cruïlla

“Els arbres ofereixen reserves de menjar i un munt d'amagatalls als animals, que s'amaguen entre les fulles, sota les arrels i dins dels troncs buits.”T'agradaria saber com són els animals salvatges observant-los en el seu medi natural? Amb aquest llibre desplegable podràs escalar els cims de les muntanyes, endinsar-te en la selva amazònica i travessar la sabana africana.

Portada El roure. L'aventura de viure
Calros Silvar
Ed. Cossetània

“Els roures tardem una mica més de deu anys a fer-nos grans i produir aglans, però quan arriba el moment, cada any ens en neixen milers… No ho fem per presumir, sinó per necessitat, ja que moltes serveixen d'aliment a rosegadors, senglars, cabirols, garses… i moltes altres són atacades i danyades per fongs i insectes.”Aquest és un llibre de coneixements una mica atípic, en què un roure ens explica, en primera persona, quines són les seves característiques com a espècie, com es desenvolupa el seu cicle vital, quin és el seu hàbitat i les relacions que estableix amb els altres éssers vius del seu ecosistema . A més a més, aporta altres informacions relatives al seu paper en la mitologia i les creences de les diverses cultures.

* Llibre també publicat en castellà per Lectio Ediciones
Portada Descobreix les formigues
Alejandro Algarra
Ed. Edebé

“Les meves germanes joves, que són les formigues mainaderes, s'encarreguen de tenir cura i alimentar les nostres germanes més petites, les larves. Primer de tot recullen els ous que la reina va ponent cada dia i els porten a una cambra de cria.”Llibre per conèixer com són les formigues, com viuen i com construeixen el seu formiguer. De la mà de la protagonista, coneixerem la seva gran família: la formiga reina, les formigues voladores, les larves... És sorprenent conèixer les històries reals de treball, esforç i solidaritat entre formigues. A més a més, el llibre inclou dades curioses sobre aquests petits insectes i ens ensenya que les formigues tenen un paper important en els ecosistemes.

* Llibre també publicat en castellà
Portada Un món de molècules. Química divertida per a gent curiosa
Tom Adams
Ed. Cruïlla

“Els àcids són substàncies perilloses. Posa't unes gotes de suc de llimona (un àcid feble) a la llengua. Quina angúnia, oi? Doncs això no és res: els àcids forts poden cremar la pell, i fins i tot, el metall.”Una amena introducció al món de la química, amb desplegables, solapes i rodetes, i també experiments per fer. De què estem fets? Per què la ceba ens fa plorar? Com funcionen els focs d'artifici?

Portada Petita enciclopèdia de les cries dels animals
Emmanuelle Figueras
Ed. Cruïlla

“El fennec
Els pares ensenyen als cadells a protegir-se de la calor excavant caus molt fondos a la sorra, on passen tot el dia. De nit, surten a caçar ocells, escurçons i escorpins.”
Més de 150 fotografies sorprenents, divertides i tendres alhora i uns textos senzills us poden ajudar a descobrir com són i què fan les cries dels animals.

Fundacions vinculades

`