Propostes de lectura
Per a saber-ne més

Hélène Druvert
Maeva
Meravellós passeig vegetal per amagar-se entre les arrels, les branques i les flors.
A través de les solapes i els encunys làser d’aquest llibre, es poden descobrir les curiositats de la fotosíntesi; si els arbres són tímids, com són les plantes carnívores o quines parts té una flor.
Un llibre extraordinari per explorar els secrets del pulmó del nostre planeta.

Dianna Hutts Aston
EntreDos
El llibre descobreix més de 60 tipus d'ous i tot de curiositats relacionades interessants.
El text és curt, senzill i amb un cert to poètic que atorga un punt de màgia al coneixement, molt adient per a petits lectors.
Les il·lustracions, ben documentades i de diferents colors, estan plenes de detalls. És una guia fascinant.
Un altre títol de la col·lecció és Una llavor dorm.
* Llibre també publicat en castellà.

Elise Gravel
NubeOcho
Els cucs existeixen des que els dinosaures poblaven la Terra. A més, no hi veuen perquè no tenen ulls i són molt bons per a la natura. En algunes cultures es creu que són deliciosos i se'ls mengen, però en altres cultures se'ls té per animals desagradables.
Altres títols de la col·lecció Bestioles són: El mosquit, El poll, El ratpenat, La rata i El gripau.
* Llibre també publicat en castellà

Berta Páramo
Zahorí Books
Robotland és una fantàstica travessia per la història dels robots. Els robots han format part de les nostres vides des de fa molt de temps. El seu origen és fruit de l'etern impuls de l'ésser humà de crear vida artificial per a treballar, mesurar el temps, observar l'univers o crear música, entre d'altres coses, i la seva evolució és contínua i cada cop més ràpida.
Al llarg d'aquest extraordinari viatge, el llibre ens mostra tots els robots residents de Robotland, tant els habitants més moderns com els seus avantpassats més primitius o, fins i tot, els que pertanyen al món de la ficció.
* Llibre també publicat en castellà

Soledad Romero Mariño
Zahorí Books
Esferes, pentàgons, hexàgons, espirals, fractals… es disfressen d'animals, galàxies, planetes o flors a la immensitat de l'univers. La natura amaga nombroses formes matemàtiques entre les seves meravelles: a les teranyines, als caragols de mar, a les pinyes o al bròquil romanesco i a moltes altres de les seves criatures i objectes inerts. En aquest llibre descobrirem les geometries i els números màgics del món.
* Llibre també publicat en castellà.

Ellen Duthie
Wonder Ponder
¿Hay alguien ahí? és un document trobat en una nau espacial molt sospitosa, un material extraterrestre provinent del planeta Bibopia on s'agrupen un munt de preguntes amb què els científics provaven d'estudiar la vida terrícola. El llibre està articulat gairebé completament per qüestionaments que ens interpel·len i ens duen al diàleg, a contrastar idees i filar el pensament. Al llarg del recorregut ajudarem els bíbopes a esbrinar com és ser un ésser humà, què és ser un mateix, per a què serveix el gènere, com construïm el coneixement, com és la nostra relació amb els altres éssers vius i amb el medi ambient, o els intentarem explicar les nostres formes d'ordre i de govern, entre molts altres aspectes que poden (o no) definir la vida a la Terra.